آموزش پخت آبگوشت كلم قمري

۱۰۳ بازديد

آبگوشت كلم قمري يكي از غذاهاي محلي همدان و كرمانشاه است. مواد اين آبگوشت را، كلم قمري، گوشت گوسفندي، عدس، پياز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سيرداغ تشكيل مي‌دهد همچنين آبگوشت با كلم قمري را مي توان همراه با كشك محلي و ماست و سير نيز صرف كرد.

آبگوشت كلم قمري,آبگوشت قمري

كلم قمري مرغوب، رنگي سبز و پوستي صاف دارد، سفت و ترد بوده و تقريباً به اندازه يك توپ گلف است.كلم قمري رگ و ريشه دار، از كلم آبدار، اندكي سبكتر است.
براي آماده سازي آن ابتدا سر و تهِ كلم قمري را برش دهيد، بشوييد و در صورت نياز، پوستِ آن را بگيريد و خرد كنيد.

مواد لازم
سير (كوبيده شده)2 حبه
كلم قمري (مكعبي خرد شده)350 گرم
زردچوبه2 قاشق سوپخوري
گوشت ماهيچه و يا سردست (با استخوان و درشت خرد شده)500 گرم
پياز (نگيني خرد شده)1 عدد
لوبيا سفيد70 گرم
روغن مايعبه مقدار لازم
نعناع خشك2 قاشق سوپ خوري
سيب زميني2 عدد
رب گوجه فرنگي2 قاشق سوپخوري
برگ ريحان تازه (پاك و خرد شده)100 گرم
آبغوره3 قاشق سوپخوري
نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهيه آبگوشت كلم قمري
ابتدا 2 حبه سير را تفت دهيد تا طلايي‌رنگ شود، سپس350 گرم كلم قمري را به ‌همراه 2 قاق سوپ خوري زردچوبه به آن اضافه كرده و مجدداً تفت دهيد.

500 گرم گوشت ماهيچه با استخوان را به‌همراه 1 عدد پياز، 70 گرم نخود، 70 گرم لوبيا سفيد خيس و آبكش‌شده و مقداري آب به قابلمه اضافه كرده، حرارت را ملايم كنيد تا گوشت و حبوبات، به‌مدت سه ساعت و 30 دقيقه بپزند؛

روغن را در تابه‌اي روي حرارت ملايم قرار دهيد تا گرم شود، سپس 2 قاشق سوپ خوري نعناع خشك را به آن اضافه كنيد، به محض اين‌كه روغن داغ شد، تابه را از روي حرارت برداريد تا رنگِ نعناع سياه نشود

يك سيب‌زميني مكعبي خرد شده را با 2 ق.سوپخوري رب گوجه‌فرنگي تفت دهيد تا خوش‌رنگ شود، سپس آن‌ را به‌همراه سيب‌زميني مكعبي خردشده و نعناع‌داغ، در يك ساعتِ آخر پخت آبگوشت، به آن اضافه كرده و هم بزنيد؛

سيب‌زميني ديگري را رنده كرده و به آبگوشت اضافه كنيد تا باعث لعاب‌دار شدنِ آن شود. در اواخر پختِ آبگوشت، 100گرم ريحان،3 ق. سوگخوري آب غور و مقداري نمك و فلفل را به آن اضافه و مخلوط كنيد.

پس از پخت، آبگوشت كلم قمري را به‌همراه نان، ترشي و سبزي خوردن تازه سرو كنيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.