آش گوشواره تبريز يكي ديگر از غذاهاي سنتي و بومي آذربايجان به شمار ميآيد كه به دليل حضور گلولههاي خميري شكل (اين گلولههاي خميري شباهت زيادي به خمير دامپلينگ دارد)، به اين نام شهرت يافته است.
غذايي مقوي و بسيار پرطرفدار كه با وجود مدت زمان طولاني طبخ، طرفداران بسياري را از آن خود كرده است. اين خوراك بومي و سنتي در شهرستان تبريز بيش از ساير نقاط اين استان، تهيه و مصرف ميشود. بانوان و مادران خوشذوق آذربايجاني با استفاده از موادي همچون رب گوجهفرنگي، كره، آب، نخود، جعفري، گشنيز، نعناع، سركه، پياز، تخممرغ، نمك، آرد، گوشت چرخكرده، زردچوبه و فلفل، به تهيه و طبخ آش گوشواره ميپردازند. پيشنهاد ميكنيم هنگام سفر به اين ديار زيبا، اين غذاي اصيل و سنتي را تهيه و طعم لذيذ و به يادماندني آن را تجربه كنيد. در اين جا قصد آموزش طرز تهيه آش گوشواره را داريم با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي خمير آش:
- تخم مرغ ۱ عدد
- نمك نصف قاشق چايخوري
- آب يك دوم پيمانه
- آرد ۳ پيمانه
مواد لازم براي مواد مياني (كوفته سرگنجشكي):
- گوشت چرخ كرده ۲۰۰ گرم
- پياز رنده شده ۱ عدد
- زرد چوبه مقداري
- نمك و فلفل به ميزان لازم
مواد لازم براي آش گوشواره :
- رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
- كره ۵۰ گرم
- آب ۴ ليوان
- نخود ۱ پيمانه
- جعفري و گشنيز براي تزيين
- نعنا خشك ۱ قاشق غذاخوري
- سركه يك چهارم پيمانه
- پياز نگيني ۱۱ عدد
طرز تهيه خمير:
تخم مرغ، نمك و آب را مخلوط كرده و آرد را كم كم به آن بيفزاييد. آرد را تا حدي اضافه كنيد كه خمير به دست نچسبد. خمير را به مدت نيم ساعت داخل كيسه به آن استراحت دهيد.
طرز تهيه مواد مياني:
گوشت را با پياز رنده شده، نمك و فلفل مخلوط كنيد و كمي ورز دهيد. از گوشت كوفته ريزه هايي به اندازه يك فندق درست كرده و تفت دهيد. در صورت تمايل مي توان به گوشت زردچوبه نيز اضافه كرد.
طرز تهيه گوشواره:
خمير را به چهار قسمت تقسيم كنيد با كمك وردنه آنرا به قطر ۲ ميلي متر باز كنيد. با چاقو مربع هاي ۲ در ۲ سانتي ببريد روي هر مربع گوشت به اندازه يك نخود قرار دهيد. و هر مربع را جدا جدا ببنديد.
طرز تهيه آش گوشواره
رب گوجه فرنگي، پياز، كره و نعنا خشك را تفت مي دهيم و آب اضافه مي كنيم تا جوش بيايد بعد گوشواره ها را ريخته، هم زده و بعد نخود پخته را اضافه مي كنيم بعد از چند جوش سركه را نيز اضافه نموده و آش را در ظرف مي كشيم روي آنرا با جعفري تزيين مي كنيم. (مدت پخت نيم ساعت)